Ambitie

Interactieve ondersteuning

Een belangrijke ambitie van Molen de Vriendschap is het geven van eigentijdse educatie en voorlichting.

Het is onze visie dat een bezoek aan de molen een interactieve ondersteuning is op het reguliere onderwijs. Het kan een thema uit de les geschiedenis of een praktijkgericht thema als techniek, detailhandel en horeca aanvullen.

Wij zijn aangesloten bij school & cultuur Veenendaal

Les in de molen

Beleef rondleiding

Als groep van de basis- of middelbare school een informatieve en interactieve ‘Beleef-rondleiding’ volgen? Dat kan! En wanneer jullie er dan toch zijn, combineer dit dan met de les geschiedenis, natuur of techniek in onze multifunctionele zaal.

Neem contact op
Maatschappelijk karakter

Praktijkles

Molen De Vriendschap biedt verschillende educatieve mogelijkheden. Vanuit maatschappelijk oogpunt streven we naar structurele verbintenis met het praktijkgericht onderwijs. De molen, de multifunctionele zaal, de winkel én de werkplaats zetten we hiervoor in.

Leren in de praktijk

Stage

Wil je vanuit het praktijkonderwijs of beroepsopleiding graag een praktijkstage lopen of  een leeropdracht vervullen die echt gebruikt gaat worden? Bijvoorbeeld in de richting techniek, detailhandel, horeca of facilitair. Laat het ons weten en wie weet is Molen de Vriendschap de stageplek voor jou!

Jong geleerd…

Jeugdmolenaar

Molen de Vriendschap wil op een vernieuwde wijze jongeren enthousiast maken voor het vak van vrijwillig molenaar. Samen met enkele geïnteresseerde jongeren zijn we aan het kijken hoe we het concept van ‘jeugdmolenaar’ vorm kunnen geven.